TIMBA asztal

A tömör fa adja meg a TIMBA asztal karakterét. A nevét is a fonetikusan hasonló, angol “timber” – “faanyag” szóból kapta.

A Timba asztal lábai tömör tölgyfából készültek natúr, selyem fényű vagy grafit-szürkére pácolt színben. A lábak az asztal alatt lévő, hajlíott, rétegelt lemez vázhoz csatlakoznak.A lábak kicsit terpesztenek és vékonyodnak a padlóhoz közeledve. A magas minőségű természetes anyag az elismerés, a stabilitás és a melegség benyomását kelti.

A TIMBA asztal másik karakteres eleme az asztallap közepén megtalálható “tálca”. Ez a lap elfordítható és alóla feltűnik az un. “Power Bowl”, melyben helyet foglalnak az elektromos csatlakozók. A tálcának dekoratív tároló funkciója is lehet, hiszen tökéletes hely jegyzettömbök, tollak, ceruzák, filctollak tárolására, melyekre szükség lehet a megbeszélések alatt.
A tálca két alakban érhető el az asztallap formájának és méretének függvényében: kör vagy finoman lekerekített sarkú téglalap. Anyaga festett MDF fehér vagy antracit színben, vagy tömör tölgy natúr, selyem fényű lakkozott vagy grafit-szürkére pácolt színben.

Az asztal természetesen elérhető kábelmenedzsment nélkül is. Kávézók, kantinok attraktív bútora lehet ez a verzió.
A TIMBA asztallapja négy alakban érhető el: kör, téglalap, négyzet lekerekített sarkokkal és egy speciális, lágyan lekerekített sarkú négyzetes változat. A legkisebb asztal felület a kerek, 1 méteres átmérővel; a legnagyobb pedig a téglalap 320 x 140 cm-es méretben. Ez az asztalméret megfelelő lehet akár 12 fős megbeszélésekhez is.

Az asztalcsalád 1,070 mm magas álló és a normál, 740mm magas ülő változatban is elérhető. Az álló változatoknál a a lábakat és a vázat acél merevítők erősítik, melyek megfelelő merevséget adnak a legnagyobb, 320 x 110 cm-es álló asztaloknak is.

A TIMBA ösztönzi a spontaneitást. TIMBA székkel vagy bárszékkel kiegészítve tökéletes eleme lehet az informális tereknek.

 

Tervező: PearsonLloyd

Díjak:

interior-innovation-award-2015-winner if-gold-award-2015